NK Mountainbike Politie

0
102

Woensdag 16 oktober

De dag van de vallende bladeren en (voorspelde) zomerse temperaturen. Voor het 2e jaar op rij mochten alle deelnemers, aan het Nederlands Kampioenschap Mountainbike Politie, Oldebroek als bestemming in de navigatie invoeren. Aangekomen bij ATB vereniging aan de Sportlaan in Oldebroek en rijdend over het ruime parkeerterrein valt het oog gelijk op een grote witte Eiffeltoren. Verder vallen grote bulten, houten bruggen en wapperende linten op. De mannen van de ATB vereniging zijn alweer druk bezig geweest om ons een prachtig parcours voor te schotelen.

Het parcours van de 2023 editie werd als behoorlijk uitdagend ervaren. Dit jaar is ervoor gekozen om het iets aan te passen. Plezier en strijd staan voorop. Bij het inrijden blijkt dat het rondje van dit jaar, dat bestaat uit een stuk op het eigen terrein van de club en een stuk door het aanliggende bos, lekker rolt. Wel zijn er zeker nog de nodige hindernissen want het blijft mountainbiken. Waar een lastige passage is, heb je de keuze uit een A of B lijn. Waarbij de A lijn moeilijker is maar een kleine tijdwinst oplevert.

Het ophalen van de startnummers vond plaats in het clubgebouw. Daar kregen de deelnemers een envelop met daarin een chip voor de tijdwaarneming en een stuurbord voorzien van startnummer. Na dit alles gemonteerd te hebben en het parcours verkend te hebben was het tijd om te starten.

Met een nog steeds verrassend frisse temperatuur stonden de mannen van de funklasse en wedstrijd dames om 11.00 uur klaar in het startvak. Er werd geloot op startnummer wie vooraan mocht starten. Het fluitsignaal ging en er werd meteen flink gesprint op het lange rechte stuk om als eerste de 1e bocht in te gaan. Er ontstond vooraan een prachtig duel tussen Merijn en Robert-Jan. Bij de dames nam Jannitta gelijk een flinke voorsprong. 45 minuten lang werd er strijd geleverd. Bij de mannen wist Merijn in de 8e en laatste ronde nog een machtige versnelling te plaatsen en zo de winst te pakken. Robert-Jan eindigde kort daarachter op plek 2. In een sprint om plek 3 wist Renzo, Arjan voor te blijven om mocht hij zodoende ook plaats nemen op het podium. Bij de dames wist Jannitta de winst te pakken voor Ruth die ook een prima wedstrijd fietste.

Om 12.30 waren de heren met een wedstrijdlicentie aan de beurt. De zon brak door en de temperatuur steeg. Wat een prachtweer. Er werd nog een kleine aanpassing aan het parcours gedaan, waardoor er nu een steile brug aan toegevoegd werd. De heren zouden een wedstrijd van 60 minuten + 1 ronde rijden. Ook hier werd er geloot om de startopstelling. Na het fluitsignaal startte Anco furieus en zette gelijk de toon. Manoah, Michael en Maarten konden mee en sloegen gelijk een gat met de rest van het veld. Anco moest helaas de wedstrijd na 2 rondes verlaten. Maarten kon Manoah en Michael niet volgen en zodoende mochten deze 2 mannen het uitvechten om de winst en die felbegeerde kampioenstrui. Manoah pakte nog een paar seconden voorsprong maar uiteindelijk wist Michael toch Manoah te passeren en een gat te slaan om zo na 12 ronden als eerste de streep te passeren. Maarten maakte het podium compleet met een 3e plek.

Na de podiumceremonie was het tijd om te douchen en voldaan weer richting huis (of werk) te keren. Speciale dank aan ATB vereniging Oldebroek voor de gastvrijheid en organisatie. Wederom was het top geregeld!

Heb je in de toekomst ook zin om mee te doen? Houd de website in de gaten want in 2025 willen we ook een open mtb training gaan geven waarbij techniek oefenen centraal staat!